22 Ağustos 2011

SOKAK HAYVANLARI CAN'DIR, ONLARI GÖRMEZDEN GELMEYELİM...






Hayvanlar bizim can dostlarımız. Ama biz onlara hakettikleri değeri veremiyoruz. Bu dünyada yaşamak onların da en büyük haklarıyken biz insanlar onlara zulüm ediyoruz, dövüyoruz, aç susuz bırakıyoruz, evimizde beslediklerimizi bile sokağa atabiliyoruz ya da sırf cins diye onları 10 cm2 kafeslerde sevgisiz bir şekilde damızlık gibi doğurtup yavrularını para karşılığı satıyoruz, üstelik bir Can'a para verip alan insanlarla aynı havayı soluyoruz.

Avrupalı barınak nedir bilmez, sokakta ölmek üzere olan bir hayvanla karşılaşmaz ama Avrupa Birliğine girmek isteyen ülkemizde aynen Arap ülkelerinde olduğu gibi sokaklarda ve barınaklarda evlerde beslenenden daha çok hayvan yaşıyor. Üstelik bu kadar sefil düzeyde hayvan varken, insanlar işsizlikten karnını doyuramazken gidip lüks petshop'lardan (hayvan dükkanı) binlerce liralar verip hayvan satın alan insanlar(!)yaşıyor güzel ülkemde.

Çok geç olmadan sizde sokaktan bir kedi ya da barınaktan bir köpek evlat edinin. O canlı için yapmış olduğunuz mükemmel iyiliğin yanısıra siz de bir arkadaştan veya bir akrabadan hiç bir zaman göremeyeceğiniz bir sevgi ve sadakat kazanmış olacaksınız. O canlıyla hayatınızın en muhteşem yıllarını yaşayacağınızı 2 kedi ve 1 köpekle yaşayan biri olarak garanti ederim.

Unutmayın bu dünyada yaşamak bizden çok hayvanların hakkı biz de onlara saygı duymasak bile kötülük etmeyelim. Hatta sokakta yaralı bir hayvan gördümüzde en yakın veterinere götürmeye üşenmeyelim. Veterinerler bu konuda çok duyarlı o yüzden masraftan korkmanıza gerek yok.

HER GÜN SOKAĞINIZA KOYACAĞINIZ BİR KAP SU VE SOFRAMIZDAN ARTAK YEMEKLER BİR CANLININ HAYATINI KURTARABİLİR.

Hayvan evlat edinmek istiyorsanız Haysev'in sitesine göz atabilirsiniz. Bol patili günler :)

Hiç yorum yok: