9 Mart 2010

70's again...






Son 4-5 yıldır modada çılgınca bir geçmişe özlem duyulmakta. 60'lar, 70'ler, 80'ler, hatta yakın geçmişimiz olsada bu sene 90'ların bile etkileri görülmekte modada. Bunu en çok vatkalı ceketlerde ve tek kolumuza astığımız uzun saplı küçük çantalarda görebiliriz. Nitekim 2009'un sonuna kadar bedenimize çapraz şekilde astığımız minik çantalar çok revaçtaydı.


Modada bu gelgitler yaşanırken bunlardan etkilenmemek elde değil. Miumiu da yeni kolksiyonuna 70'lerden esintiler ekleyen markalardan biri. Yüksek bel, ispanyol paça pantolonlar; yine yüksek bel çan şeklinde açılan etekler, minik gömlekler ve tabiki en önemli ayrıntı apartman topuk ayakkabılar.


Batik'den de yine aynı yıllara ait bir elbise modelinin günümüze coverlanmış halini görebilirniz. Burda ispanyol paça kavramının kollarda da hayat bulmuş halini görüyoruz.



Hepimizin izlemiş olduğunu düşündüğüm eski Türk filmlerini hatırlatmak isterim. Gülşen Bubikoğlu ve Tarık Akan'ın birlikte rol aldıkları bnm en çok sevdiklerim. Kafamızı kaşıyıp Bubikoğlu'nun kıyafetlerini hatırlarsak geniş geniş paçalar, yüksek yüksek sandaletler ve tabiki yine günümüzde de moda olan yüzümüzün yarısını kapatan gözlükler gelir aklımıza.

Nicole Richie'de bu modaya sadece gözlükleriyle değil, saç bandıylada ayak uydurmuş.

Hiç yorum yok: