8 Mart 2010

Oscar'dan seçmeler...








Hayranı olduğum Sarah Jessica Parker geceye krem rengi düz kesim bir elbiseyle katılmıştı. Elbisenin göğüs kısmındaki gri fırfırlı detayın aynısının tersi elbisenin sırt kısmında da bulunuyordu. Bu gri detayı aynı renk ayakkabı ve bileklikle tamamlamıştı. Boynunda kolye edasıyla duran kumaş parçası arkaya uzanıp kollarının arkasından elbiseyle birleşmişti. Bu şekilde boynunda bir rahatsızlık hissetmemiştir umarım:) Diğer ünlülere nazaran farklı tarzda yaptırdığı topuzuda tarzına şıklık katıyordu.
Hem en iyi Hem en kötü kadın oyuncu ödüllerini alarak herkesi şaşırtan ve kendisi de şaşıran Sandra Bullock kapalı ve bedenini saran açık gri saten elbiseyle katıldı geceye. Elbisenin üst kısmında Fransız dantelini anımsatan bir süsleme bulunuyordu. Sol omzunun üstünde ise apolet detayı vardı. Belden aşağısı düz saten olarak iniyor ve arkasından Bullock'u takip eden minik bir de kuyruk bulunuyordu.

Yerel güzelliğiyle ön plana çıkan Penelope Cruz gelinliği andıran ancak gelinlikten farklı bordo straplez bie elbiseyle katılmıştı. Göğüs kısmında benim sevdiğim mimarı kesimler olan elbise, kalçaya kadar kat kat kumaşlardan oluşmuş izlenimi veriyordu. Cruz, kalçadan itibaren kabarık açılan elbiseye takı takviyesi yapma gereği duymamış, saçlarınıda arkadan topuz yapmıştı.

Genç Kristen Steward, yaşını olduğundan büyük gösteren, ten rengiyle tamamen tezat oluşturan simsiyah bir elbise seçmişti. Kat kat kumaşlardan oluşan elbise dizlerine kadar vücudunu sarıyor, dizlerden itibaren açılmaya başlıyordu. Saçlarını topuz yapan Steward'ın boynuna da zarif bir kolye yada küpe takması ve böylece düz saten olan elbiseye ışıltı katması gerekiyordu bence...

Gri tonlarda saten bir elbise seçen Kate Winslet'ın kıyafeti iki kısımdan oluşuyordu. Straplez olan üst kısım belde bitiyor ve alt kısmı da farklı bir kumaştan oluşan, önünde, dizlerine kadar hafif bir yırtmaç hareketi olan uzun saten etek oluşturuyordu. Ayakkabı ve çantasını aynı materyallaerden seçen Winslet, sağ tarafa aldığı çok uzun olmayan, sarı ve su dalgası saçlarıyla tarzına zerafet katmıştı.

Hiç yorum yok: