12 Mart 2010

Outfit 0r Costume?






Dışarıda ki güneşli havaya rağmen evde oturmanın vermiş olduğu can sıkıntısıyla, başlıktan da anlaşılacağı gibi, Vivienne Westwood'dan bahsederek başka diyarlara yolculuk etmek istiyorum. Alice in wonderland'i de hazır izlememişken, bu kreasyonlara göz atarak izlemiş kadar olabiliriz. Sex and the city filminde Carry'nin giymiş olduğu gelinliğin iki renkten oluşmuşluğuna bakarak aldanmamak gerekiyor. Westwood koleksiyonlarında renk cümbüşlüğü ana temalardan.
Westwood, defilelerinde kıyafeti öne çıkarmak yerine görsel showlara yer vererek çalışan ilk isim. Kıyafetlerini de elbise olarak değil daha çok kostüm olarak dizayn ediyor. 18. yy Fransası soylularından etkileniyor olmasıyla modada neo-romantik akımını başlatmıştır. Çok uzun etek kuyrukları, bukleli peruklar ve mücevher süslemelerle tarihi temalar oluşturmuştur. Düşüncelerini, düş gücünü kıyafetlere dökmede usta olan Westwood'un tasarımlarını tanımlamak da güçlük çekmiyor değilim.
Gold Label adını verdiği çalışmasında tasarımlarına adeta maceraperestlik ruhu katılmış. Bunları tasarlayan Westwood'un içinde ne fırtınalar kopuyor kimbilir... Defilelerinde mankenler Tim Burton filmlerinden çıkıp gelmiş edasıyla sahnede salınırken sizde kendinizi Johnny Depp'le aynı karede hayal edebiliyorsunuz.
Gold Label koleksiyonuna dönecek olursak, elbiselerde geniş yakalar, kat kat kumaşlar, birbirinin üzerine giyilmiş alakasız parçalar dökümlü kumaşlar hakim. Jean kumaşının kullanılmaması da dikkat çekiyordu. Mimari kesimlerin ağırlıkta olduğu kreasyonda bikini tarzı çift parça gelinlik, hangi gelin böyle bir şey giymek ister bilemiyorum ama, çok iyi düşünülmüştü.
Sonuç olarak Westwood yine giyilesi olmasa da görülesi tasarımlarıyla bizleri alışılmışlığın dışına çıkarmayı başardı.

Hiç yorum yok: