11 Mart 2010

Lingering Fashion...






Çocukken gömlek üstüne giydiğimiz ekose elbiselerimiz vardı. Lisede ekose okul eteklerimiz oldu. Ve ekose hala hayatımızda daha feminen olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. İskoç erkeklerinin geleneksek olarak kullandıkları deseni biz modaya uymak amaçlı kullanıyoruz. Her yıl moda olan ama bizim 'bu sene de çok tutmaz seneye kalmaz bunlar' dediğimiz türden, dik ve yatay birbirine paralel uzanan farklı renk ve kalınlıkta ki çizgilerin kare ve dikdörtgenler oluşturduğu desen.
70'li yılların sonunda, 80'lerin başında ortaya çıkan punk akımının trademarklarından, 90'lı yıllarda ise Vivienne Westwood tarafından yeniden moda sahnesine taşınmıştır. Günümüzde Burberry'nin vazgeçilmez görünümünde hayatını sürdürmekte. Farklı markalar tarafından da ekose görünümde çantalar, ayakkabılar, tokalar, eldivenler, pijamalar, çoraplar, takılar, daha neler neler üretilmektedir.
İddialı bir kumaş olmasından dolayı kullanmaktan kaçınanlarımız vardır elbet. Ancak onun bu iddialı görünümünü düz renklerle kombin ederek softlaştırabiliriz. Örneğin son günlerde sıkça rastladığımız ekose uzun gömleklerin altına siyah bir tayt ve üstüne yine siyah deri bir ceketle, hem dikkatleri gömleğin üzerinden dağıtmış oluruz hem de modaya uymuş oluruz. Ekoselerle çok fazla takı kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Bu sizi kalabalıklaştıracaktır. Eğer takısız çıkmam diyenlerdenseniz tahta veya siyah renkli takılar tercih edebilirsinz.

Hiç yorum yok: